30 Nisan 2014 Çarşamba

GİYİN VE ÇIK...

Kızlar her zaman gardrobun önünde durur, şöyle bir bakar ve hemen yüzü kederlenir 'puff ne giysem!!!'
her kızın rutin dışarı çıkma sorunlarından biridir bu. bu konuda sizlerle kendi tecrübelerimi ve bu 'ne giysem' sorununu çözmek adına üzerimde denediğim yöntemleri paylaşacağım.

KURAL1:  her zaman kendinizi kararlı bir insan olarak görün ve en basit şeylerde bile kararlı bir duruş sergileyin. çünkü klişe olsa da gerçekten en kötü karar kararsızlıktan iyidir.

KURAL2: Eğer bir kıyafeti giymeye karar vermişseniz özensiz bile olsanız bırakın duruşunuz, kılık kıyafetiniz sizi tatmin etsin. kendinize sürekli kulp takmayın. (ki bu durum benim en aşmakta zorlandığım durum olmuştur hep)

KURAL3: giyim zevkinizin olduğuna kedinizi ve en önemlisi de çevrenizdekileri inandırdınız mı giydiğiniz hiçbir kıyafet yadırganmayacaktır. bu da özgüven cepte demektir =)

KURAL4: Almasanız bile kaliteli online alışveriş sitelerini bol bol dolaşın. çünkü zaten onların kendi stil danışmanları var ve sizin yerinize modayı zaten yeterince takip ediyorlar. sadece açıp bir bakınmak kalıyor size.

KURAL5: Her ne kadar moda ikonu diye adlandırılan insanlarımız olsa da bunlar ya aktif değiller ya da çok fazla göz önünde değiller. En büyük sıkıntı ise bu kişilerin belirli ve birbirine benzeyen tarzlara sahip olmaları. yani bu konuda çeşitlilik çok az. bu nedenle herkes gerek türk gerek yabancı olsun kendi tarzınıza yakın bir -modacı olur stilist olur şarkıcı olur dansçı olur blogger olur ne bilim moda editörü olur- gözünüze kestirin. ve ondan ufak tefek kopyalar alın. bir süre sonra siz takip etmeseniz bile örnek aldığınız kişiyle zevkleriniz birebir örtüşmeye başlayacaktır.

KURAL6: bişeyi sırf beğendiğiniz için veya sırf dolabınızda olsun diye almayın. alacağınız her parça eşya mutlaka bir başka eşyanızla bir kombin oluştursun. Bir çok kız aslında bu konudan muzdarip. ağzına kadar dolu bir dolapta giyecek hiçbir şey bulamamanın en büyük sebebidir bu. bir sürü giysiniz vardır ancak uydurup da giyeceğiniz bir başka parça yoktur. giyecek bir şeyim yok dediğinizde annelerinizin alaycı bakışlarına maruz kalmanız kaçınılmaz ama yine de bu durumda haklısınız: gerçekten de giyecek bir şeyiniz yok!

KURAL7: Ertesi gün giyeceğiniz giysiyi bir gün önce akşamdan ayarlamayın. çünkü çoğunlukla akşamki ruh halinizle sabahki uymayacaktır ve akşam ayarladığınızdan sabah vazgeçeceksiniz. bu da sizin dolabın karşısına geçip boş boş bakmanıza ve nihayetinde çok zaman harcayıp sonra aman ne olursa olsun üstüme geçirip çıkayım bir an önce demenize sebep olacaktır. Kendinizden emin olun! elinizi atın ve istediğiniz şeyi bulduğunuzu düşünün. eğer illa da akşamdan hazırlamak istiyorsanız o zaman tek bir kombin değil de bir kaç kombin yapın ki sabah kalktığınızda birinden vazgeçerseniz bir başka alternatifiniz mutlaka olsun. zaman önemlidir. mesela romantik bir kombin yaptıysanız bir de spor bir kombin yapın. ya da kombininizde etek kullandıysanız bir başka kombini de ona alternatif olarak pantolon ile yapın.

KURAL8: Düşünecek hiçbir şey yok arkadaşlar! sadece giyinin ve çıkın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder