28 Nisan 2014 Pazartesi

HAİR MASK...

sizlerle dün yapmış olduğum saç bakımını paylaşmak istedim. saçlarıma çok iyi geldiğini düşünüyorum. ve hemen her hafta bir kez bu bakımı yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. benim saçlarım çok ince telli ve dolayısıyla çok çabuk karışıyor. az bir rüzgarda bile hemen dolaşıyor. kuru ve sönük aynı zamanda. ince telli olması nedeniyle ve boyanın da zararlarını göz önünde bulundurursak uçları hemen kırılıyor. saçlarıma yaptığım maske tam bir nem terapisi... saçlarım yumuşacık. yalnız bu maske ne doğal  ne de tamamen kimyasal bir bakım...

öncelikle üstünüze eski bir tişört geçirmekle başlayın işe. bir kaseye bir miktar zeytin yağı koyun. ardından varsa saç serumu bir miktar sıkın. ben pantene in doğal sentez serisinin ince ve zayıf saçlar için ipeksi yumuşaklıkta saçları amaçlayan güçlendirici serumunu ve yine pantene in zayıf ve yıpranmış saçlar için onarıcı ve koruyucu bakım sağlayan kırık saç uçlarını onarıcı saç bakım serumundan bir miktar koydum. aynı zamanda palette nin 7 bakım yağı içeren kremini de içine kattıktan sonra protein ve yağ açısından zengin  içecek olan bir miktar sütü de ekledim ve iyice karıştırdım. maskeyi sürdükten sonra saçınıza iyice yayılması için taramak gerekiyor. eğer saçlarınızın dolanmasını istemiyorsanız kullandığınız saç kremininizden isterseniz bir miktar koyabilirsiniz.





bu karışımı saçlarınıza diplerden başlayarak tüm saça iyice yedirin. aynı zamanda parmaklarınızla saç derinize de masaj yapın. bu işlem kan dolaşımınızı rahatlatacaktır ve dipten daha sağlıklı saçlar çıkacaktır. unutmayın bu bakımda amacımız kırılan saçları tekrar dolgun hale getirmek değil dipten çıkan yeni saçların sağlıklı olmasını sağlamak ve aynı zamanda mevcut zayıf saç uçlarının daha da kötü olmasını engellemektir.

saça maskeyi uyguladıktan boşalan kaseye çok az miktarda zeytin yağı damlatınız ve parmaklarınızı batırarak sadece diplere masaj yaparak yediriniz. zeytin yağı saçların güçlü çıkmasını sağlayacaktır. bunu yaptıktan sonra kalın dişli bir tarak ile saçlarınızı yolmadan nazikçe arkaya doğru tarayın. ve bir pamuk yardımıyla alnınızın etrafını iyice temizleyin zira yüzümüzde tüylenme olmasını istemeyiz. işlemi tamamen uyguladıktan sonra yarım saat bekleyin ve bir kurutma makinesi yardımıyla işlem uyguladığınız saçlarınıza biraz ısı verin.yalnız bu işi fazla abartmayın. buradaki amaç saç tellerinin genleşmesini sağlayarak hazırladığımız karışımın saça daha iyi nüfuz etmesini sağlamaktır. 20 dakika daha bekleyin.


saçlarınızı yıkarken eğerek yıkayın ve saçlarınızdan akan suyun vücudunuzla temas etmemesine özen gösterin.en fazla 2 kez şampuanlayın. saçlarımıza nem bakımı yaptıktan sonra tekrar kurutmayı yıpratmayı istemeyiz. zaten amaç burda tamamen arındırmak değil. daha sonra saç uçlarına saç kreminizi sürün ve çok fazla durulamayın. saçlarınızı bir havlu yardımıyla sarın ve bir süre bekleyin. eğer sinüzit gibi bir hastalığınız yoksa hazır havalar da güzelken kurutma makinesini hiç kullanmayın. saçlarınızın uçlarına kırık önleyici serumdan az miktarda sürün ve havluya sarın kendi kendine kurumasını bekleyin. bunu sürekli yaptığınız taktirde bir süre sonra saçlarınız güçlenecek ve ışıl ışıl parlayacaktır. unutmayın yaptığınız hiç bir bakım sihirli bir değenek değildir. sabırla ve sürekli olarak bakımımızı ihmal etmezsek bir süre sonra faydalarını göreceğiz. bu konuda size vereceğim en büyük tavsiye istikrarlı ve sabırlı olmanız gerektiğidir.

işte saçlarımın son hali. üstelik herhangi bir şekillendirici de kullanmadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder